Széchenyi 2020

Az Azimex Kft. gyártástechnológiai fejlesztése a hazai gyógyszeripar védelmében

 

Az AZIMEX Kft. pályázatot nyert el komplex technológiai fejlesztésre a Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében. A támogatás értéke összesen 62,02 millió forint, amely 40%-ban fedezi a megvalósított beruházás költségeit. A pályázat összköltsége 155,04 millió forint.


infoblokk-kedv-final-felso-cmyk-erfa.jpg

Az AZIMEX Kft. 1997-ben alakult, 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozásként. A vállalat papír és nyomdaipari termékek előállításával, feldolgozásával és értékesítésével foglalkozik. A forgalmazott termékek 90%-a saját gyártású termék, amelyek előállításához egyre bővülő, saját gépparkját hasznosítja a cég.

 

A GOP-2.1.1-12/B-2013-0220 pályázat keretében a géppark bővítésére, korszerűsítésére került sor. Az Azimex Kft. a gyógyszeriparral együttműködve gyógyszer csomagolóanyagok gyártását is tervezi, ennek a területnek a bővítése áll a pályázat középpontjában.

 

A technológiai fejlesztés magját a Mark Andy színes flexnyomó és feldolgozógép megvásárlása adja, amely a gyógyszeripar csomagolóanyagainak majdnem teljes spektrumában tud gyártani biztonsági jellel ellátott termékeket. Ezáltal hatékonyan tud a cég fellépni a nemzetközi hamisítási módszerekkel szemben, teljesítve a gyógyszercégek részéről felmerült jogos elvárásokat. A nyomdagép kiegészítéseként több gép kerül beszerzésre, amelyek növelik az előállított termék minőségét, illetve plusz funkciókkal egészítik ki azt. (pl. félautomata sarokhegesztő, digitális zsugoralagút, Perfecta egyenesvágógép, PSi PP 809 tűs mátrix nyomtató, termelésfeldolgozó terminálok).

 

A beruházás védelmére kamerarendszer kiépítésére is sor került, amely növeli a biztonságot betörések esetén és hozzájárul a gyártási eljárás titkosságának megőrzéséhez is.

 

Ezen kívül a támogatás lehetőséget biztosított a fűtési rendszer korszerűsítésére, a jelenleginél sokkal környezetkímélőbb, faelgázosító kazán és létfontosságú tartozékainak beszerzésére.

 

A beruházás 2015. február végén zárult. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.