Széchenyi 2020

Új, innovatív technológiák alkalmazása az AZIMEX Kft-nél

 

Az AZIMEX Kft. pályázatot nyert el innovációs eredmények hasznosításának támogatására az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében. A támogatás értéke összesen 24,68 millió forint, amely 65%-ban fedezi a megvalósított beruházás költségeit. A pályázat összköltsége 37,97 millió forint.


infoblokk-kedv-final-felso-cmyk-erfa.jpg

Az AZIMEX Kft. 1997-ben alakult, 100%-ban magyar tulajdonú vállalkozásként. A vállalat papír és nyomdaipari termékek előállításával, feldolgozásával és értékesítésével foglalkozik. A forgalmazott termékek 90%-a saját gyártású termék, amelyek előállításához egyre bővülő, saját gépparkját hasznosítja a cég.

 

A GOP-1.3.1-11/C-2012-1309 azonosítószámú pályázat keretében újszerű technológiák, módszerek alkalmazásának bevezetésére került sor a termelési - szolgáltatási folyamatban. A projekt „Az Azimex Kft. gyártástechnológiai fejlesztése a hazai gyógyszeripar védelmében” c. Európai Unió által támogatott pályázat továbbfejlesztése, folytatása. A fejlesztések átfogó célja a hazai gyógyszeripar termékeinek védelmét szolgáló biztonsági elemeket tartalmazó csomagolások kifejlesztése.

A beszerzendő eszközök a piacon fellelhető legújabb és az elérhető legjobb technológiát képviselik. A beruházás lehetővé teszi a kutatási és innovációs kapacitás és aktivitás növelését, a K+F infrastrukturális háttér megerősítését a cég számára. Eredményeként megvalósult a vállalkozás által végzett innovatív fejlesztések piacra vitele, az alkalmazott technológia modernizálása.

 

A projekt keretében beszerzésre került eszközök:

 

1. Horizon AF-406F-N hajtogatógép:

A berendezés lehetővé teszi olyan hajtogatott betegtájékoztatók készítését, amelyeket általánosan használnak az Egyesült Államokban és Nyugat-Európában, így a cég már részt vehet az ilyen irányú exportcikkek előállításában is. A gép teljesen automatikusan átáll a betáplált végméretre és hajtásszámra. Az egyes bevitt beállítások a memóriában tárolódnak és újra behívhatók. Ezzel munkaidő takarítható meg, és csökken a beállítási veszteség is.


2. Mitsubishi DFGE15NT homlokvillás targonca (2db)

A napi munkavégzésünk folytatásához egyre nagyobb mennyiségű alapanyagokra van szükség, amelyek hatékony mozgatásához elengedhetetlen a targoncák beszerzése. A gépek magas műszaki paraméterekkel jellemezhetőek, biztonságtechnikai - garanciális feltételek kapcsolódnak hozzájuk. Közvetetten járulnak hozzá az Azimex Kft. K+F tevékenységéhez, a kutatási és innovációs kapacitás erősítéséhez.

 

3. Nyomtatást ellenőrző berendezés

A nyomatók ellenőrzésére szolgáló kamerarendszer ugyancsak olyan fejlesztési irány, amely az előállított termékek minőségének javítását szolgálja high-tech megoldásokkal. A kamerarendszer arra szolgál, hogy a nagy sebességgel folyamatosan nyomó nyomdagép nyomatminőségét ne az emberi szem, hanem egy számítógépes kamerarendszer hasonlítsa össze a betáplált tökéletes mintával. A rendszer hibás nyomat érzékelésekor leállítja a nyomdagépet. Az emberi szem képességei korlátozottak, ezért a 0,1 mm körüli hibákat 60-100 m/perc sebességgel dolgozó nyomdagép esetén képtelen észrevenni. A Nyomtatást ellenőrző berendezés egy olyan innovatív, korszerű szkennelési rendszert biztosít, amely egy nagy kapacitású számítógéppel összekapcsolva el tudja végezni ezt a feladatot. Az új K+F technológia főleg tekercses gyógyszer etikettek gyártásánál fontos, hiszen ott a készterméket feltekercseljük, tehát utólag lehetetlen ellenőrizni a minőséget.

 

A beruházás 2015. július végén zárult. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.